Bad, douche & toilet

 Het is erg belangrijk om de badkamer, douche en toilet veilig te maken, vooral voor ouderen of mensen met mobiliteitsproblemen. Hier zijn enkele van de hulpmiddelen die u kunt overwegen om valongelukken te voorkomen:Douchestoel: Een douchestoel biedt een comfortabele zitplaats in de douche. Deze stoelen hebben vaak rugleuningen en/of armleuningen voor extra ondersteuning. Ze zijn in hoogte verstelbaar en hebben rubberen doppen om stabiliteit te garanderen en glijden te voorkomen.

Douchekruk: Als u niet veel ruimte heeft in uw douche, is een douchekruk een handige optie. Deze krukken zijn compacter dan douchestoelen en passen gemakkelijk in kleine doucheruimtes. Ze zijn vaak lichtgewicht en voorzien van handvatten voor gemakkelijk opstaan.

Postoel: Een postoel met arm- en rugleuningen kan het gemakkelijker maken om te gaan zitten en opstaan van het toilet. Deze postoel kan boven een gewoon toilet worden geplaatst of als vrijstaand apparaat met een emmer worden gebruikt. De hoogte is meestal aanpasbaar.

Badplank: Een badplank is handig als u moeite heeft om in bad te stappen. U kunt de plank aan de binnenkant van het bad bevestigen en erop gaan zitten. De gestructureerde oppervlakte voorkomt glijden, en de sleuven laten water weglopen. Een grote beugel biedt extra ondersteuning en veiligheid.

Handgrepen: Handgrepen kunnen in de badkamer en bij het toilet worden geïnstalleerd als extra ondersteuning bij het opstaan, zitten of bewegen. Ze kunnen ook worden gebruikt om handdoeken op te hangen. Zorg ervoor dat ze stevig zijn bevestigd.


Het is belangrijk om de juiste hulpmiddelen te kiezen op basis van uw specifieke behoeften en de indeling van uw badkamer. Overleg met een zorgverlener of ergotherapeut kan helpen bij het selecteren van de meest geschikte opties om uw badkamer veiliger te maken en valongelukken te voorkomen.
Reacties

Populaire blog:

Een Rolstoel

UITGELICHT - Handgemaakt Dienblad voor Rollators