Over Trapliften

Traplift 

Een traplift is een mechanisch apparaat dat mensen helpt om gemakkelijk en veilig trappen op en af te gaan, vooral als ze mobiliteitsproblemen hebben. Het bestaat uit een stoel of platform dat langs een rail beweegt die op de trap is gemonteerd.

Trapliften zijn ontworpen om gebruikers te helpen bij het overbruggen van trappen in zowel residentiële als commerciële gebouwen. Ze kunnen worden geïnstalleerd op rechte trappen of trappen met bochten, afhankelijk van de individuele behoeften van de gebruiker en de structuur van het gebouw.

De belangrijkste componenten van een traplift zijn:

  1. Rail: Dit is een stevige metalen rail die langs de trap wordt geïnstalleerd. De stoel of het platform van de traplift beweegt langs deze rail om de gebruiker op en neer te brengen.

  2. Stoel of platform: Dit is waar de gebruiker op zit of staat tijdens het gebruik van de traplift. De stoel of het platform is voorzien van veiligheidsgordels en armleuningen om de gebruiker te ondersteunen.

  3. Aandrijfsysteem: Dit is het mechanisme dat de traplift aandrijft. Het kan elektrisch of op batterijen werken. Elektrische trapliften worden meestal aangedreven door het elektriciteitsnet, terwijl batterijgevoede trapliften onafhankelijk van het net kunnen werken en blijven werken tijdens stroomuitval.

  4. Bedieningselementen: Er zijn bedieningselementen op de traplift geïnstalleerd, zoals knoppen of een joystick, waarmee de gebruiker de lift kan bedienen en naar boven of beneden kan gaan.

Traplift installatie gebeurt meestal door gespecialiseerde bedrijven die de trap aanpassen aan de behoeften van de gebruiker en de traplift op professionele wijze installeren.

Het gebruik van een traplift kan mensen helpen om zelfstandig te blijven en hun mobiliteit te vergroten, zelfs als ze moeite hebben met traplopen. Het biedt een veilige en gemakkelijke manier om trappen te overbruggen zonder het risico op vallen of letsel.

ZHON Zorgwinkel werkt met specialisten die vaak voordeliger dan reguliere aanbieders een traplift kunnen aanbieden.

Maak een afspraak in de winkel of telefonisch, en binnen een kort tijdsbestek komt een medewerker langs en meten nauwkeurig de trap op met de wensen van u als gebruiker in gedachte te houden. Dan zal deze ter plekke kijken of er misschien een occasion (refurbished) of een neiuwe traplift voor uw situatie beschikbaar is. De prijzen worden dan ook duidelijk met u besproken.

Plaatsing kan vaak al binnen een kort tijdsbestek.







Veelgestelde vragen over gebruikte trpaliften?

Is een gebruikte traplift wel veilig?

Sommige fabrikanten claimen dat een traplift een dusdanig maatwerk product is dat deze niet hergebruikt kan worden. Begrijpelijk, aangezien een fabrikant uiteraard zijn markt en product wil beschermen. Maar waarom zou een gebruikte traplift niet op uw trap passen? Veel trappen in Nederland zijn immers ook standaard fabriekstrappen.

Een traplift bestaat uit twee delen: de stoel met motorunit en de rails. Deze rails wordt op maat van uw trap gemaakt. Bij een gebruikte traplift wordt een bestaande rails aangepast aan de maat van uw trap. De stoel met motorunit bevat software die uw traplift veilig omhoog en naar beneden stuurt. Een deel van de programmering bepaalt bijvoorbeeld de veilige snelheid van uw traplift in de bochten. Nadat een gebruikte traplift op maat van uw trap is gemaakt gaan wij de programmering opnieuw inregelen voor uw situatie. Hierbij wordt rekening gehouden met uw trap maar ook met u als gebruiker.  Zo hoeft u geen torenhoge investering te doen en kunt u zorgeloos van uw traplift gebruik maken.

Wat moet ik weten van gebruikte trapliften?

Door de jarenlange opgebouwde ervaring hebben we veel (technische) kennis van alle verschillende typen trapliften. Hierdoor zijn we in staat een gebruikte traplift volledig aan te passen aan uw wensen.

Voordat een gebruikte traplift bij u wordt geplaatst gaat hier het nodige werk aan vooraf;

  • Testen

Uw traplift wordt uitvoerig getest op 31 punten. Voorbeelden hiervan zijn controle op  rembeveiligingen, klembeveiligingen, connectoren, oplaadpunten etc.

  • Reviseren

Alle slijtgevoelige onderdelen van de traplift worden vervangen. Zo is uw traplift bijvoorbeeld altijd voorzien van nieuwe accu’s. Indien nodig wordt uw traplift op maat gemaakt voor uw trap. Vervolgens wordt de programmering van de traplift aangepast aan uw trap en aan de gebruiker van de traplift. 

  • Klantwensen

Wilt u dat uw traplift niet alleen motorisch piekfijn in orde is maar ook esthetisch niet van nieuw te onderscheiden?  Dat kan! Ook opnieuw stofferen van het stoeltje en poeder coaten van de rail valt onder de mogelijkheden. Vanzelfsprekend is het stoeltje van de traplift altijd netjes en schoon.

Waar komt mijn gebruikte traplift vandaan?

Wij werken intensief samen met gemeenten, woningbouwcoöperaties en andere overheidsinstanties. Deze instanties krijgen regelmatig trapliften terug welke bijvoorbeeld zijn geplaatst door de gemeente maar niet langer nodig zijn. Met deze instanties zijn duidelijke afspraken gemaakt voor het terugkopen van trapliften. Zo kopen wij geen trapliften op ouder dan acht jaar en zijn alle trapliften voorzien van de onderhoudshistorie. Zo bent u verzekerd van een goed product!

Welke merken trapliften levert Smienk Trapliften?

Smienk trapliften levert gebruikte trapliften van alle merken. Hieronder vind u een lijst van al onze producten:

  • Thyssenkrupp
  • Stannah
  • Otolift
  • Handicare
  • Minivator
  • Acorn
  • Bison

Naast gebruikte trapliften leveren wij ook nieuwe trapliften of trapliften met een nieuwe rail en gereviseerde motorunit van de volgende merken:

  • Thyssenkrupp
  • Handicare
  • Minivator
  • Acorn

Wilt u een onafhankelijk advies welke traplift voor uw situatie het meeste geschikt is? Onze adviseurs komen graag thuis bij u langs.

Welke service kan ik verwachten van Smienk trapliften?

Uiteraard houdt de service niet op nadat uw traplift is geplaatst. Op uw traplift zit een standaard garantie periode. Ook buiten de garantieperiode blijven wij service verlenen. Onze partner Smienk beschikt over een eigen team van servicemonteurs. In geval van storing is één van onze monteurs binnen 48 uur ter plaatse. Kunt u echt niet zonder uw traplift? Speciaal voor u bieden wij een spoedservice. 24/7 bereikbaar en binnen 3 uur een monteur ter plaatse. 


Reacties

Populaire blog:

Een Rolstoel

Bad, douche & toilet

UITGELICHT - Handgemaakt Dienblad voor Rollators